Ulla på Källängen, Sala

På Källängen har Ulla Fåhraeus nu odlat i två säsonger och håller fortfarande på att lära känna sin jord och klimatet i Sala-trakten. Målet är att leva växtbaserat och självförsörjande på det lilla torpet. Mat, matsäkerhet och hållbarhet har varit snudd på heliga frågor för Ulla. Redan som liten engagerade detta henne, så hon gömde russin och havregryn i dockskåpets möbler ifall det skulle bli matbrist i framtiden! Matproduktion har gått som en röd tråd i val av utbildningar, och hon har mestadels arbetat med lantbruk och grönt genom åren.

Vad betyder frö för dig?

Jag kan inte rädda världen genom att odla grönsaker till alla på denna lilla bit av jorden. Men jag kan hjälpa till att försörja en liten del av världen med frö, och hoppas att alltfler börjar odla sin egen mat. Det är så viktigt att vi kan göra detta själva! Lokal fröproduktion är nyckeln till så många möjligheter och nödvändigheter!

Odlingszon: 4

Grödor: Vintersquash Uchiki Kuri (Vitbeta Blankoma, Morot Crona, Busktomat Tiny Tim)

Ulla på Källängen, Sala

På Källängen har Ulla Fåhraeus nu odlat i två säsonger och håller fortfarande på att lära känna sin jord och klimatet i Sala-trakten. Målet är att leva växtbaserat och självförsörjande på det lilla torpet. Mat, matsäkerhet och hållbarhet har varit snudd på heliga frågor för Ulla. Redan som liten engagerade detta henne, så hon gömde russin och havregryn i dockskåpets möbler ifall det skulle bli matbrist i framtiden! Matproduktion har gått som en röd tråd i val av utbildningar, och hon har mestadels arbetat med lantbruk och grönt genom åren.

Vad betyder frö för dig?

Jag kan inte rädda världen genom att odla grönsaker till alla på denna lilla bit av jorden. Men jag kan hjälpa till att försörja en liten del av världen med frö, och hoppas att alltfler börjar odla sin egen mat. Det är så viktigt att vi kan göra detta själva! Lokal fröproduktion är nyckeln till så många möjligheter och nödvändigheter!

Odlingszon: 4

Grödor: Vintersquash Uchiki Kuri (Vitbeta Blankoma, Morot Crona, Busktomat Tiny Tim)