•  100% svenskodlade fröer
  •  Småskaligt och regenerativt jordbruk 
  •  Fraktfritt från 300 kr (Frakt 29:-)
0
Din varukorg är tom!

Svartrot, Duro

Svartrot är en fantastisk delikatess med svart skal och mjällt, vitt kött som har odlats i Sverige sedan 1600-talet. I södra Europa växer den vilt och har tidigare kallats "ormemörda" på grund av sin användning till att lindra effekterna av ormbett. Smaken liknar vit sparris men är lite mildare och nötigare. Ska ej ätas okokt. Odlas bäst i djupa, luckra bäddar med god dränering för att undvika att rötterna delar sig. Då svartroten kräver en lång säsong skördas de så sent som möjligt på hösten, alternativt övervintras till våren eller sås sent på hösten för en extra tidig skörd.

Odlad av Anders på Brostorp (Hörby)

Botaniskt namn: Pisum sativum
Antal frön: ca 70 st
Odlingstyp: Friland
Utveckling: Sen
Såtid (direkt): Så fort tjälen går ur jorden
Sådjup: 2 cm
Plantavstånd: 10-15 cm
Radavstånd: 40-50 cm
Ursprung: Sverige



Tyvärr ingår inte denna produkt i vårt sortiment för tillfället.

Till butikens startsida »

Sitemap »

Artikelnummer:
8506

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen