Britt-Marie i Linnemölla, Kristianstad

Britt-Marie bor i Linnemölla utanför Linderöd, tillsammans med sin man. De har en stor tomt där de odlat grönsaker för husbehov, och lite till, i över 35 år. De ser sig själva som amatörsjälvhushållare på så mycket som de kan, tex ägg, ved, buskar, fruktträd, blommor och inte minst grönsaker. Både Britt-Marie och hennes man är trädgårdsingenjörer och har jobbat i konventionella odlingar med tomat, frukt & bär och plantskola. Den egna grönsaksodlingen har emellertid alltid varit ekologisk.

Britt-Marie, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Att odla sina egna frön är det optimala för en självhushållare och det ger en djup tillfredsställelse att vara oberoende. I ett större perspektiv är det lika viktigt för en hel nation att ha grödor som passar för för dess klimat.

Odlingszon: 2

Grödor: buskböna Allegria, sockerärt Lokförare Bergfälts jätteärt, gurka Marketmore, sockermajs Damaun

Britt-Marie i Linnemölla, Kristianstad

Britt-Marie bor i Linnemölla utanför Linderöd, tillsammans med sin man. De har en stor tomt där de odlat grönsaker för husbehov, och lite till, i över 35 år. De ser sig själva som amatörsjälvhushållare på så mycket som de kan, tex ägg, ved, buskar, fruktträd, blommor och inte minst grönsaker. Både Britt-Marie och hennes man är trädgårdsingenjörer och har jobbat i konventionella odlingar med tomat, frukt & bär och plantskola. Den egna grönsaksodlingen har emellertid alltid varit ekologisk.

Britt-Marie, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Att odla sina egna frön är det optimala för en självhushållare och det ger en djup tillfredsställelse att vara oberoende. I ett större perspektiv är det lika viktigt för en hel nation att ha grödor som passar för för dess klimat.

Odlingszon: 2

Grödor: buskböna Allegria, sockerärt Lokförare Bergfälts jätteärt, gurka Marketmore, sockermajs Damaun