Britt-Marie i Linnemölla, Kristianstad

Jag bor i Linnemölla utanför Linderöd. Där har jag o min man en stor tomt där vi odlat grönsaker för husbehov, och lite till, i 35 år. Vi är amatörsjälvhushållare på så mycket som vi kan tex ägg, ved, buskar, fruktträd, blommor och inte minst grönsaker. Vi är båda trädgårdsingenjörer och har jobbat i konventionella odlingar med tomat, frukt & bär och plantskola. Vår grönsaksodling har däremot alltid varit ekologisk.

Vad betyder frö för dig?

Att odla sina egna frön är det optimala för en självhushållare och det ger en djup tillfredsställelse att vara oberoende. I ett större perspektiv är det lika viktigt för en hel nation att ha grödor som passar för för dess klimat.

Zon: 2

Grödor: buskböna Allegria, sockerärt Lokförare Bergfälts jätteärt, gurka Marketmore, sockermajs Damaun

Britt-Marie i Linnemölla, Kristianstad

Jag bor i Linnemölla utanför Linderöd. Där har jag o min man en stor tomt där vi odlat grönsaker för husbehov, och lite till, i 35 år. Vi är amatörsjälvhushållare på så mycket som vi kan tex ägg, ved, buskar, fruktträd, blommor och inte minst grönsaker. Vi är båda trädgårdsingenjörer och har jobbat i konventionella odlingar med tomat, frukt & bär och plantskola. Vår grönsaksodling har däremot alltid varit ekologisk.

Vad betyder frö för dig?

Att odla sina egna frön är det optimala för en självhushållare och det ger en djup tillfredsställelse att vara oberoende. I ett större perspektiv är det lika viktigt för en hel nation att ha grödor som passar för för dess klimat.

Zon: 2

Grödor: buskböna Allegria, sockerärt Lokförare Bergfälts jätteärt, gurka Marketmore, sockermajs Damaun