Carolina på Stora Ulvarp, Vetlanda

Carolina Dahlberg bor i Småland, utanför Virserum. Fram till 2021 bedrevs ett litet andelsjordbruk med grönsaksodling, men nu odlas bara till självhushållning samt fröodling. Carolina gillar allt som växer – både stort och smått – och studerar skog på distans på Linnéuniversitetet.

Carolina, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Fröodling är en viktig del av att bygga upp långsiktig hållbarhet. Att alla ska kunna få tag frö till friska grödor som är anpassade till jord och klimat för den plats de odlas på. En stor del av det jag odlar tar jag själv frö från för eget bruk; det ger en känsla av trygghet och stolthet.

Odlingszon: 3

Grödor: sommarsquash Cocozelle, salladslök Idunn brytböna Eva, chili Hot Razzmatazz, fänkål Perfection, purjolök Blue Green Winter, bifftomat Cherokee Purple

Carolina på Stora Ulvarp, Vetlanda

Carolina Dahlberg bor i Småland, utanför Virserum. Fram till 2021 bedrevs ett litet andelsjordbruk med grönsaksodling, men nu odlas bara till självhushållning samt fröodling. Carolina gillar allt som växer – både stort och smått – och studerar skog på distans på Linnéuniversitetet.

Carolina, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Fröodling är en viktig del av att bygga upp långsiktig hållbarhet. Att alla ska kunna få tag frö till friska grödor som är anpassade till jord och klimat för den plats de odlas på. En stor del av det jag odlar tar jag själv frö från för eget bruk; det ger en känsla av trygghet och stolthet.

Odlingszon: 3

Grödor: sommarsquash Cocozelle, salladslök Idunn brytböna Eva, chili Hot Razzmatazz, fänkål Perfection, purjolök Blue Green Winter, bifftomat Cherokee Purple