Gisela på Gisslagården, Falköping

Vid Borgundabergets fot bor Gisela och hennes man Thomas. Gården har varit i släkten länge och Thomas som är fjärde generationen har drivit gården ekologiskt sedan 1999. På de 16 hektaren ryms bl a ett naturreservat i form av unika betesängar. På gården odlas kulturspannmål, grönsaker , frukt, bär och blommor. I växthusen drivs plantor upp för avsalu och egen odling och på betet trivs gårdens 250 gräsbeteshöns av kulturraser. Gisela som är uppväxt på ekologisk gård och själv har drivit handelsträdgård känner att hon här på gården kan få utlopp för sin passion för självhushåll. Att odla och producera sin mat, laga den från grunden och förädla med både uråldriga och modernare metoder gör henne lycklig. På önskelistan återstår nu bara en hushållsko och en mjölkvarn så de kan sälja av gårdens fina kulturspannmål. I den lilla gårdsbutiken säljs alla äggen och överskott från odlingarna. I år ligger det godkända förädlingsköket i vila, men vem vet vad Gisela kommer att hitta på där inne härnäst? Kimchi, kombucha, tempeh och inlagd gurka har varit storsäljare genom åren.

Gisela, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Att odla för självhushåll och hemberedskap är en stark drivkraft hos oss och där har fröodlingen sin självklara plats. Att ta egna fröer är att ta makten i egna händer. Känslan av trygghet infinner sig snabbt och att få vara en del i Nordfrö affärsidé med enbart svenskodlat utsäde känns fantastiskt. Där vill vi självklart bidra med det vi kan!

Odlingszon: 3

Grödor: basilika Citronbasilika, buskbrytböna Allegria, bifftomat Black Brandywine, sockerärt Lokförare Bergfälts Jätteärt, sockerärt Tidig Låg, märgärt Mors stora, dwarftomat Arctic Rose, dwarftomat Pink Passion, dwarftomat Andy’s Forty, dwarftomat Desert Star Cherry, dwarftomat Rosy Finch, dwarftomat Jochalos)

Gisela på Gisslagården, Falköping

Vid Borgundabergets fot bor Gisela och hennes man Thomas. Gården har varit i släkten länge och Thomas som är fjärde generationen har drivit gården ekologiskt sedan 1999. På de 16 hektaren ryms bl a ett naturreservat i form av unika betesängar. På gården odlas kulturspannmål, grönsaker , frukt, bär och blommor. I växthusen drivs plantor upp för avsalu och egen odling och på betet trivs gårdens 250 gräsbeteshöns av kulturraser. Gisela som är uppväxt på ekologisk gård och själv har drivit handelsträdgård känner att hon här på gården kan få utlopp för sin passion för självhushåll. Att odla och producera sin mat, laga den från grunden och förädla med både uråldriga och modernare metoder gör henne lycklig. På önskelistan återstår nu bara en hushållsko och en mjölkvarn så de kan sälja av gårdens fina kulturspannmål. I den lilla gårdsbutiken säljs alla äggen och överskott från odlingarna. I år ligger det godkända förädlingsköket i vila, men vem vet vad Gisela kommer att hitta på där inne härnäst? Kimchi, kombucha, tempeh och inlagd gurka har varit storsäljare genom åren.

Gisela, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Att odla för självhushåll och hemberedskap är en stark drivkraft hos oss och där har fröodlingen sin självklara plats. Att ta egna fröer är att ta makten i egna händer. Känslan av trygghet infinner sig snabbt och att få vara en del i Nordfrö affärsidé med enbart svenskodlat utsäde känns fantastiskt. Där vill vi självklart bidra med det vi kan!

Odlingszon: 3

Grödor: basilika Citronbasilika, buskbrytböna Allegria, bifftomat Black Brandywine, sockerärt Lokförare Bergfälts Jätteärt, sockerärt Tidig Låg, märgärt Mors stora, dwarftomat Arctic Rose, dwarftomat Pink Passion, dwarftomat Andy’s Forty, dwarftomat Desert Star Cherry, dwarftomat Rosy Finch, dwarftomat Jochalos)