Annika på Vabränna gård, Varberg

Annika är en hobbyodlare bosatt utanför Veddige på den Halländska landsbygden. Där bor hon med sambon, barnen, hundarna, katten och grisarna. Till vardags arbetar hon som seminör och på fritiden ägnar hon sig åt att fylla skafferierna och jordkällaren med mat inför vintern. Med ett hjärta som inte bara bultar för djur och odling, utan också bultar för landsbygden och dess betydelse för en hållbar framtid, sätter hon spaden i jorden. Annika lever som hon lär; den mat vi äter ska odlas där den äts. Det är inte bara maten som ska mätta den egna munnen som odlas i och bredvid det stora tunnelväxthuset, hon levererar även sina ekologiska grönsaker till ett lokalt bageri och en lokal restaurang.

Annika, vad betyder fröer och fröodling för dig?

Fröer för mig är starten på en ny odling, möjligheten att överleva, att inte svälta. Världen blir allt oroligare och med den utveckling vi ser i vår omvärld är det inte så långsökt att börja tänka på vad jag själv skulle ta med mig om jag tvingades på flykt undan krig och konflikter. Fröerna skulle vara bland det första jag packade med mig. Med dem skulle jag ha en chans att överleva och börja om på en ny plats på jorden.

Odlingszon: 2

Annika på Vabränna gård, Varberg

Annika är en hobbyodlare bosatt utanför Veddige på den Halländska landsbygden. Där bor hon med sambon, barnen, hundarna, katten och grisarna. Till vardags arbetar hon som seminör och på fritiden ägnar hon sig åt att fylla skafferierna och jordkällaren med mat inför vintern. Med ett hjärta som inte bara bultar för djur och odling, utan också bultar för landsbygden och dess betydelse för en hållbar framtid, sätter hon spaden i jorden. Annika lever som hon lär; den mat vi äter ska odlas där den äts. Det är inte bara maten som ska mätta den egna munnen som odlas i och bredvid det stora tunnelväxthuset, hon levererar även sina ekologiska grönsaker till ett lokalt bageri och en lokal restaurang.

Annika, vad betyder fröer och fröodling för dig?

Fröer för mig är starten på en ny odling, möjligheten att överleva, att inte svälta. Världen blir allt oroligare och med den utveckling vi ser i vår omvärld är det inte så långsökt att börja tänka på vad jag själv skulle ta med mig om jag tvingades på flykt undan krig och konflikter. Fröerna skulle vara bland det första jag packade med mig. Med dem skulle jag ha en chans att överleva och börja om på en ny plats på jorden.

Odlingszon: 2