Marre & Martin på Oasen på Åsen, Katrineholm

MaryAnn och Martin bor på en liten gård med stora ambitioner utanför Björkvik i Södermanland som de, redan innan på visningen, döpte till Oasen på Åsen. Här bor de tillsammans med hunden Balthazar och ett gäng höns, myskankor, kalkoner, gutefår, kaniner och honungsbin. Gården har anlagts i permakultur anda med fokus på självhushållning. Paret är i grunden biologer och miljön, kretslopp och biologisk mångfald är en väldigt viktigt för dem. Som de själva säger: ”Gården är vår oas och vi behandlar henne därefter.”

Att äta god mat är en stor drivkraft för MaryAnn och Martin. Under 2020 startade paret en småskalig grönsaksodling för att fler skulle få chansen att få äta ”hemmaodlad” mat. Ganska snart därefter startade de även en förädlingsverksamhet för att kunna ta hand om den periodvisa överskottet som odlingarna ger.

Marre och Martin, vad betyder fröer och fröodling för er?

– Att odla sitt eget utsäde är den ultimata makten över maten vi äter och ger enorm tillfredsställelse. Det känns som en riktig ära att få vara en del av Nordfrö vars fröer kommer från småskaliga odlingar lik våran. Att satsa på närodlade fröer som är odlade på ett hållbart sätt är grunden för att göra livsmedelsproduktionen mindre sårbar.

Odlingszon: 3

Marre & Martin på Oasen på Åsen, Katrineholm

MaryAnn och Martin bor på en liten gård med stora ambitioner utanför Björkvik i Södermanland som de, redan innan på visningen, döpte till Oasen på Åsen. Här bor de tillsammans med hunden Balthazar och ett gäng höns, myskankor, kalkoner, gutefår, kaniner och honungsbin. Gården har anlagts i permakultur anda med fokus på självhushållning. Paret är i grunden biologer och miljön, kretslopp och biologisk mångfald är en väldigt viktigt för dem. Som de själva säger: ”Gården är vår oas och vi behandlar henne därefter.”

Att äta god mat är en stor drivkraft för MaryAnn och Martin. Under 2020 startade paret en småskalig grönsaksodling för att fler skulle få chansen att få äta ”hemmaodlad” mat. Ganska snart därefter startade de även en förädlingsverksamhet för att kunna ta hand om den periodvisa överskottet som odlingarna ger.

Marre och Martin, vad betyder fröer och fröodling för er?

– Att odla sitt eget utsäde är den ultimata makten över maten vi äter och ger enorm tillfredsställelse. Det känns som en riktig ära att få vara en del av Nordfrö vars fröer kommer från småskaliga odlingar lik våran. Att satsa på närodlade fröer som är odlade på ett hållbart sätt är grunden för att göra livsmedelsproduktionen mindre sårbar.

Odlingszon: 3