Mimmi i Ryggestorp, Tranås

Precis vid Småländska höglandets norra kant bor Mimmi med sin familj, katter och höns i en gårdsgemenskap. I en större villaträdgård och på lånad åkermark odlar hon grönsaker främst till familjens behov – men nu också frö. Hon är odlaren vars fascination för jorden ökar med varje spadtag och som ständigt utforskar och funderar. Genom ett hopplöst hopplock från flera olika odlingsfilosofier bygger hon upp en plats värdig att lämna vidare. Mimmi driver företaget Urjord vars syfte är att sprida berättelsen om ett annat sätt att leva. En berättelse om att följa sin övertygelse, tro på en ljusnande framtid och att både följa med och vika av från stigen. Hon är bland annat kursledare på Sommenbygdens folkhögskola, medarbetare i arbetsgemenskapen Omställningsbyrån och en av rösterna bakom podcasten Gröna Fingrar Svart jord. På instagram hittar ni henne som @skurkprimaten.

Mimmi, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Mycket. För mig är fröer politik. solidaritet, hälsa, trygghet, arv. Till syvende och sist; Är det inte frö och jord hela livet handlar om?

Precis vid Småländska höglandets norra kant bor Mimmi med sin familj, katter och höns i en gårdsgemenskap. I en större villaträdgård och på lånad åkermark odlar hon grönsaker främst till familjens behov – men nu också frö. Hon är odlaren vars fascination för jorden ökar med varje spadtag och som ständigt utforskar och funderar. Genom ett hopplöst hopplock från flera olika odlingsfilosofier bygger hon upp en plats värdig att lämna vidare. Mimmi driver företaget Urjord vars syfte är att sprida berättelsen om ett annat sätt att leva. En berättelse om att följa sin övertygelse, tro på en ljusnande framtid och att både följa med och vika av från stigen. Hon är bland annat kursledare på Sommenbygdens folkhögskola, medarbetare i arbetsgemenskapen Omställningsbyrån och en av rösterna bakom podcasten Gröna Fingrar Svart jord. På instagram hittar ni henne som @skurkprimaten.

Mimmi, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Mycket. För mig är fröer politik. solidaritet, hälsa, trygghet, arv. Till syvende och sist; Är det inte frö och jord hela livet handlar om?