Mattias & Therése i Östra Vång, Ulricehamn

Therése och Mattias bor sedan tio år tillbaka på Berga, en liten 1800-talsgård mitt i skogen strax norr om Ulricehamn, tillsammans med sina två barn och två katter. Mattias är en chilitok som alltid vill odla nya sorter och har börjat hitta sina favoriter; utöver självklara Jalapeño ligger Omnicolor, Cajamarca och Thunder Mountain Longhorn nära hjärtat och rätt för smaklökarna. Mattias utbildade sig inom permakultur på Holma folkhögskola och brinner för regenerativ odling, perenna grönsaker, skogsträdgård, rättvis fördelning, lokala resurser, kultursorter och vinylskivor.

De lever nära och med naturen och odlar en för varje år växande andel av sin mat på gården, och med fröodling hoppas de kunna bidra till att fler återtar kontakten med jorden och sin matproduktion, något som är så grundläggande för vår överlevnad.

Vad betyder fröer för oss?

Liv! Det är magiskt att ett litet frö kan bli ett 30 meter högt träd. Att odla frö är att ta tillbaka makten från de stora fröfirmorna och det är så naturligt och självklart att odla saker som faktiskt trivs här i vårt klimat. När Mattias under permakulturutbildningen besökte Nordfrö var det som att pusselbitarna föll på plats. Det är detta jag ska göra!

Följ oss gärna på instagram @BergaVang

Odlingszon: 4

Grödor:

Mattias & Therése i Östra Vång, Ulricehamn

Therése och Mattias bor sedan tio år tillbaka på Berga, en liten 1800-talsgård mitt i skogen strax norr om Ulricehamn, tillsammans med sina två barn och två katter. Mattias är en chilitok som alltid vill odla nya sorter och har börjat hitta sina favoriter; utöver självklara Jalapeño ligger Omnicolor, Cajamarca och Thunder Mountain Longhorn nära hjärtat och rätt för smaklökarna. Mattias utbildade sig inom permakultur på Holma folkhögskola och brinner för regenerativ odling, perenna grönsaker, skogsträdgård, rättvis fördelning, lokala resurser, kultursorter och vinylskivor.

De lever nära och med naturen och odlar en för varje år växande andel av sin mat på gården, och med fröodling hoppas de kunna bidra till att fler återtar kontakten med jorden och sin matproduktion, något som är så grundläggande för vår överlevnad.

Vad betyder fröer för oss?

Liv! Det är magiskt att ett litet frö kan bli ett 30 meter högt träd. Att odla frö är att ta tillbaka makten från de stora fröfirmorna och det är så naturligt och självklart att odla saker som faktiskt trivs här i vårt klimat. När Mattias under permakulturutbildningen besökte Nordfrö var det som att pusselbitarna föll på plats. Det är detta jag ska göra!

Följ oss gärna på instagram @BergaVang

Odlingszon: 4

Grödor: