Jennie i Tjörnarp, Höör

Jennie bor tillsammans med sin partner Chris och hans dotter i ett mysigt hus djupt in i skogen utanför Tjörnarp i Höörs kommun, mitt i Skåne. Där har de rustat upp en liten gård, och strävar efter att bli så självförsörjande som möjligt. För fröer har Jennie denna säsong odlat chili, gurka, squash och bönor. Intresset för självhushållning har hon haft länge, men under många år arbetade Jennie som professionell bagare. Yrket tog dock ut sin rätt på kroppen, och dessutom drömde hon om att också få lära andra att baka riktigt genuint och gott bröd, och inte bara lämna det ifrån sig. Genom olika vägar hamnade hon så småningom på Holma Folkhögskola, där hon blev kursledare för en utbildning om livsmedelsförädling för självhushållare. Här lär hon ut allt ifrån mjölksyrning, konservering, ystning och surdegsbak.

Vad betyder fröer för dig?

Att ha tillgång till bra fröer är en otroligt viktig del i självhushållningen, det är viktigt på både individnivå och för ett lands självförsörjning. Det är också nödvändigt att man håller liv i fröbankar så att fröerna är anpassade

Jennie i Tjörnarp, Höör

Jennie bor tillsammans med sin partner Chris och hans dotter i ett mysigt hus djupt in i skogen utanför Tjörnarp i Höörs kommun, mitt i Skåne. Där har de rustat upp en liten gård, och strävar efter att bli så självförsörjande som möjligt. För fröer har Jennie denna säsong odlat chili, gurka, squash och bönor. Intresset för självhushållning har hon haft länge, men under många år arbetade Jennie som professionell bagare. Yrket tog dock ut sin rätt på kroppen, och dessutom drömde hon om att också få lära andra att baka riktigt genuint och gott bröd, och inte bara lämna det ifrån sig. Genom olika vägar hamnade hon så småningom på Holma Folkhögskola, där hon blev kursledare för en utbildning om livsmedelsförädling för självhushållare. Här lär hon ut allt ifrån mjölksyrning, konservering, ystning och surdegsbak.

Vad betyder fröer för dig?

Att ha tillgång till bra fröer är en otroligt viktig del i självhushållningen, det är viktigt på både individnivå och för ett lands självförsörjning. Det är också nödvändigt att man håller liv i fröbankar så att fröerna är anpassade