Självhushållning

Vad innebär egentligen självhushållning? I strikt bemärkelse betyder det att du klarar dig på det som du själv producerar. Inte många är helt självhushållande, men fler och fler har upptäckt styrkan och tryggheten i att vara delvis självförsörjande. 

Fördelarna är många, som att ha tillgång till mat, odla mat på ett sätt som klimatet och dina barn kommer tacka dig för samtidigt som du spara pengar.

För oss på NordFrö är det en självklarhet att vara självförsörjande på en del grödor som bönor, ärtor, kål, betor, morötter sommar- och vintersquash, sallat och tomat. Och det strävar vi efter att även kunna erbjuda er och även om vi inte är i mål ännu så kan vi redan i år erbjuda några grödor i lite större förpackningar för dig som redan jobbar mot självförsörjning eller vill prova. De sorterna vi kan erbjuda detta år är majs, betor, morot, bönor, vintersquash och en vintertomat (läs mer om de fantastiska vintertomaterna här).

MSB vill att vi alla ska klara tre dygn på egen hand, men tänk om du kan klara tre veckor eller så länge som tre månader? Vilken trygghet för dig och vilken vinst för samhället! Och så gott dessutom, för är det något vi lärt oss under årens lopp så är det att egenodlat smakar bäst.

För att hjälpa er som vill odla mer och kanske ge några tips till er som redan odlar mer så kommer vi efter hand skriva utförligare under varje sort hur den kan lagras och hur du kan använda den.

Tillsammans odlar vi framtiden! /Linus & Ove