Karin på Närkesblomman, Örebro

Karin bor på en gård i Vintrosa utanför Örebro i Närke, tillsammans med sin man Olle och de två barnen Lilly och Lotta. Där driver hon företaget Närkesblomman och odlar snittblommor, grönsaker och fröer. På gården finns också ett litet hönseri. Under sommaren öppnas det upp för självplock av blommor och en del grönsaker, och då erbjuds dessutom trädgårdsupplevelser såsom visningar och kurser i samarbete med en florist. Karin har ett förflutet som hobbyodlare i över 20 år men bestämde sig så småningom att istället jobba fullt ut med odlingen. Det har hon aldrig ångrat!

Karin, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Fröodling ger en till dimension till odlingen. De sluter ju cirkeln från första början till att spara en del av skörden för frö. Det är en rolig och spännande del och man känner sig rik och självständig. Min erfarenhet är också att egna frön gror bäst och verkligen går att lita på!

Odlingszon: 3

Grödor: solros Italian White

Karin på Närkesblomman, Örebro

Karin bor på en gård i Vintrosa utanför Örebro i Närke, tillsammans med sin man Olle och de två barnen Lilly och Lotta. Där driver hon företaget Närkesblomman och odlar snittblommor, grönsaker och fröer. På gården finns också ett litet hönseri. Under sommaren öppnas det upp för självplock av blommor och en del grönsaker, och då erbjuds dessutom trädgårdsupplevelser såsom visningar och kurser i samarbete med en florist. Karin har ett förflutet som hobbyodlare i över 20 år men bestämde sig så småningom att istället jobba fullt ut med odlingen. Det har hon aldrig ångrat!

Karin, vad betyder fröer och fröodling för dig?

– Fröodling ger en till dimension till odlingen. De sluter ju cirkeln från första början till att spara en del av skörden för frö. Det är en rolig och spännande del och man känner sig rik och självständig. Min erfarenhet är också att egna frön gror bäst och verkligen går att lita på!

Odlingszon: 3

Grödor: solros Italian White