Karin på Närkesblomman, Vintrosa

Karin Cedersjö driver företaget Närkesblomman, beläget i Vintrosa utanför Örebro i Närke. Odlar grönsaker, snittblommor och fröer och har också ett litet hönseri på gården. Under sommaren öppnar vi upp för självplock av blommor och en del grönsaker och erbjuder också trädgårdsupplevelser såsom visningar och kurser i samarbete med vår florist. På gården bor jag min man Olle och våra två barn Lilly och Lotta. Efter att ha hobbyodlat i ungefär 20år och haft olika jobb så vände jag på det hela för att främst jobba med odling vilket jag aldrig ångrat!

Vad betyder fröodling för dig?

Fröodling ger en till dimension till odlingen. De sluter ju cirkeln från första början till att spara en del av skörden för frö. Det är en rolig och spännande del och man känner sig rik och självständig. Min erfarenhet är också att egna frön gror bäst och verkligen går att lita på!

Odlingszon: 3

Grödor: solros Italian White

Karin på Närkesblomman, Vintrosa

Karin Cedersjö driver företaget Närkesblomman, beläget i Vintrosa utanför Örebro i Närke. Odlar grönsaker, snittblommor och fröer och har också ett litet hönseri på gården. Under sommaren öppnar vi upp för självplock av blommor och en del grönsaker och erbjuder också trädgårdsupplevelser såsom visningar och kurser i samarbete med vår florist. På gården bor jag min man Olle och våra två barn Lilly och Lotta. Efter att ha hobbyodlat i ungefär 20år och haft olika jobb så vände jag på det hela för att främst jobba med odling vilket jag aldrig ångrat!

Vad betyder fröodling för dig?

Fröodling ger en till dimension till odlingen. De sluter ju cirkeln från första början till att spara en del av skörden för frö. Det är en rolig och spännande del och man känner sig rik och självständig. Min erfarenhet är också att egna frön gror bäst och verkligen går att lita på!

Odlingszon: 3

Grödor: solros Italian White