Tina-Marie i Mjönäs, Kristianstad

Tina-Marie har på ett sätt alltid varit odlare. Det började redan som två-åring i hennes mormors köksträdgård. Potatis sattes och potatis togs upp. Frön såddes och det blev inlagd rödbeta och morötter som smakade morot. Ogräs rensades och ja, hon kanske inte minns allt men hon minns i alla fall daggmaskarna som kompisar och smaken av jord.

Nu odlar hon i Mjönäs, på en liten jordbruksfastighet. Hon jobbar med naturen som mentor och inspiratör i allt hon företar sig och brukar säga att hon odlar jord för jordlivet är grunden. Tina-Marie är också dokumentärfilmare med naturresurser och klimat som tema. Hon har producerat filmer som Bieffekten, Sista Skörden och Efter Floden.

Tina-Marie, vad betyder fröer och fröodling för dig?

Lokal och svensk fröodling är oerhört viktigt i ett pressat världsläge. Jag är stolt över att få medverka i en för nu och i framtiden stabil och trygg frömarknad. Tack.

Odlingszon: 2

Tina-Marie i Mjönäs, Kristianstad

Tina-Marie har på ett sätt alltid varit odlare. Det började redan som två-åring i hennes mormors köksträdgård. Potatis sattes och potatis togs upp. Frön såddes och det blev inlagd rödbeta och morötter som smakade morot. Ogräs rensades och ja, hon kanske inte minns allt men hon minns i alla fall daggmaskarna som kompisar och smaken av jord.

Nu odlar hon i Mjönäs, på en liten jordbruksfastighet. Hon jobbar med naturen som mentor och inspiratör i allt hon företar sig och brukar säga att hon odlar jord för jordlivet är grunden. Tina-Marie är också dokumentärfilmare med naturresurser och klimat som tema. Hon har producerat filmer som Bieffekten, Sista Skörden och Efter Floden.

Tina-Marie, vad betyder fröer och fröodling för dig?

Lokal och svensk fröodling är oerhört viktigt i ett pressat världsläge. Jag är stolt över att få medverka i en för nu och i framtiden stabil och trygg frömarknad. Tack.

Odlingszon: 2